Home > Informatie > Verleng uw levensduur

Verleng uw levensduur

Zo geniet u langer van uw markiezen.

De markies is een buitenzonwering die te maken krijgt met dagelijks wisselende weersomstandigheden.

Om de levensduur te verlengen adviseren wij het volgende:

  • Hang de markies zoveel mogelijk uit.
  • Indien u de markies niet gebruikt in de wintermaanden, raden wij aan om deze te stallen in een winterstalling. (demonteren en droog opslaan). Voor winderige locaties en lange tijd geen gebruik maken is dit een must. U zult hierdoor langer genieten van uw markiezen.
  • Maak uw markiezen schoon door de markiezen af te borstelen met een harde borstel. Zuig met een stofzuiger minimaal 2x per jaar vuil uit de poriën. Voor het verwijderen van hardnekkig vuil kan water en groene zeep gebruikt worden.
  • Laat de markies regelmatig nat regenen (zeker in het begin) hierdoor wordt het doek soepeler en dus minder breekbaar. Let wel op dat u de markies pas weer inklapt als deze compleet gedroogd is.
  • Als u de ramen wast maak dan ook de markies en de omkasting schoon.
  • Om corrosie te voorkomen op uw aluminium kap en schanieren dienen deze regelmatig gespoeld te worden met water. Vooral aan de kust i.v.m. zoutaanslag.
  • Het naar buitenslaan van de vouwen is inherent aan het product en hoort bij de gebruikerseigenschappen van een markies. Ons advies is om deze weer terug te vouwen als u dit hinderlijk vindt.
  • Mochten de doeken vies zijn in de vouwen dan kan door winderig weer in ingetrokken toestand gaatjes onstaan door schuren van het doek. Dit doet niets af aan de functionaliteit van het product en kan worden voorkomen door regelmatig onderhoud.
  • Afhankelijk van de situering van de markies en de kleur dient het houtwerk te worden onderhouden zoals het schilderwerk van uw woning. De bovenkap zal extra onderhoud vragen door zijn positie in de zon. Ook een aluminium kap en frames gelden onderhoud instructies. Om de kleur optimaal te behouden zullen deze regelmatig een oppervlakte behandeling nodig hebben met de daarvoor bedoelde onderhoudsproducten. https://www.markiezen-discount.nl/onderdelen/cleaning-en-onderhoud/
  • Wij geven geen garantie op vieze of niet onderhouden markiezen en het kromtrekken van houten kappen in donkere kleuren.

Omdat een markies bloot staat aan weersomstandigheden is de levensduur sterk afhankelijk van gedragingen van de natuur. Deze zal langer zijn, wanneer het klimaat minder negatieve uitschieters (hevige storm, langdurige regen, sneeuw) vertoont. Onvermijdelijk zijn de verschijnselen die kunnen optreden bij fabricage en verwerking van zonweringsdoek, zoals knikvouwen, krijtstrepen en golven. Deze eigenschappen verminderen de kwaliteit en degelijkheid niet! Na intensief en juist gebruik zal een doek alleen maar mooier en soepeler worden.

Draadbreuk en gaatjes

Ondanks de beste kwaliteit zonwerings doeken kan het toch zijn dat er draadbreuk en gaatjes ontstaan in het doek. Deze ontstaan veelal door het voortdurend wild heen en weer bewegen in de wind van loshangende doekslagen in opgetrokken toestand. Schuring langs scherpe steenranden of het omhoogslaan tegen de bovenbekleding kan uiteindelijk leiden tot beschadigingen van de stof.

Op zoek naar markiezen, zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.markiezen-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden