Home > Informatie > Doekeigenschappen

Doekeigenschappen

Doeken

Logo DicksonDe zonweringsdoeken zijn voor 100% acryl geweven en hebben een gewicht van ca 310 gram per m2. Door de zware finisching is het doek vochtbestendig, rot en schimmelvrij, vet en vuilafstotend en bestand tegen weersinvloeden. In de standaard uitvoering heeft u de keuze uit diverse desings.

Belangrijke producteigenschappen van zonweringdoek

Zonweringsdoek is een technisch weefsel, dat naast funtioneel ook nog decoratief moet zijn. Bij zonweringdoek gaat het om een hoogwaardig product, dat aan strenge technische eisen moet voldoen. Iedere productie wordt aan strenge testen onderworden. Eisen van waterdichtheid, stevigheid, vuil en waterafstotende eigenschappen, weer- en kleurechtheid en vele andere eigenschappen worden vastgelegd, gemeten en voor ieder doektype gegarandeerd.

Hoewel bij het vervaardigen alleen gecontroleerd 1e kwaliteit doek gebruikt wordt, zijn aan de perfectie grenzen gesteld. Sommige effecten in het doek, zijn echter ook bij de huidige stand van de techniek niet helemaal uit te sluiten.

Knikvouwen

Ontstaan bij de contectie en bij het vouwen van de doeken. Daarbij kunnen er, vooral bij lichte kleuren, in de knik pigmentverschuivingen ontstaan. Deze zijn tegen het licht donker gekleurd en zien er derhalve uit als vuilstrepen. Knikvouwen verminderen de kwaliteit van het doek niet. (afb. 1,2)

Golven

In de buurt van zomen en naden van de banen ontstaan door dubbele lagen doek verschillende wikkeldiktes op de doekrol. De daardoor ontstane stofspanningen kunnen golven tot gevolg hebben (bijv. wafel- of visgraatpatroon). (afb. 3, 4, 5, 6)

Regenbestendigheid

Acryl-zonweringdoeken zijn waterafstotend geimpregneerd en, bij een minimale hoek van 14, tegen een kleine regenbui bestand. Bij hevige en landurige regenbuien moeten de schermen worden ingerold om eventuele schade aan het doek en/of scherm te voorkomen.

Nat opgerolde doeken zo snel mogelijk weer uitrollen om ze te laten drogen. (afb. 6)

Zijzoomgolven

Het doek wordt meestal door een actief verensysteem onder permanente spanning gehouden. Naden en zomen werken weliswaar als een versterking, maar ze moeen ook de meeste belasting verdragen. Bij het oprollen van het doek liggen de zomen en naden over elkaar heen wat de druk en de spanning extra verhoogt. Naden en zomen worden platgedrukt en nemen daardoor in de lengte toe. Dit kan er bij het openen van het zonnescherm toe leiden dat de zijzomen licht golven. (afb. 7)

De producteigenschappen van zonweringdoek is gepubliseerd door:

de Bundesverband Konfektion Technischer Textilien e.V. (BK Tex) en is van toepassing op alle acryl zonweringsdoeken!

Op zoek naar markiezen, zonneschermen, rolluiken, terrasoverkappingen, screens, veranda's, rolpoorten of een ander type zonwering? Dan bent u bij JVS Zonwering aan het goede adres!
Contact
JVS Zonwering BV
De Heinen 22
5371 MJ Ravenstein (Nederland)
(mogelijk in navigatie: Huisseling)
 
Telefoon:
+31 (0) 486 850 119
(voorkeur via e-mail)
Website:
www.markiezen-discount.nl
E-Mail:
Copyright © 2023 JVS Zonwering - Alle rechten voorbehouden